KASTARD COOKIES

Bahan-bahan
- Mentega125g
- Gula Kastor125g
- Tepung Gandum200g
- Tepung Kastard Cap Bintang50g
- Kuning Telur1
- Kuning Telur - untuk disapu 
- Pelbagai Kekacang 

Cara Membuatnya
  1. Pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang. Masukkan kuning telur dan pukul sehingga sebati.
  2. Ayakkan tepung gandum dan tepung kastard. Kacau sehingga adunan menjadi doh yang lembut.
  3. Canaikan adunan setebal 0.5cm, kemudian gunakan acuan bentuk kegemaran membuat pelbagai bentuk biskut.
  4. Tekankan kacang kegemaran di atas biskut, kemudian sapu permukaan dengan kuning telur.
  5. Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan selama 20~25 minit pada suhu 170°C. Keluarkan biskut dari ketuhar, sejukkan biskut dan menyimpannya di dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kegaringan.