Bihun Goreng

Bahan-bahan
- Bihun Cap Kapal ABC(rendam dalam air selama 15 minit dan toskan air)400g
- Cendawan kering (rendam dalam air panas selama 15 minit, kemudian potong jalur)5 kuntum
- Lobak Merah (potong jalur 4cm)150g
- Kubis Putih (potong jalur)150g
- Taugeh150g
- Sayur Sawi (potong berukuran panjang 2cm)1 ikat
- Cili Merah (potong jalur)2 biji
- Bawang Putih (dicincang)4 ulas
- Bawang Kecil (dicincang)4 biji
- Laleli Virgin Olive Oil For Cooking4 sudu besar
 
- Air300mlbahan perasa
- Kicap Soya Pekat1 sudu besar
- Kicap Soya Cair4 sudu besar
- Lada PutihSejumput
- Minyak Bijan1 sudu kecil
- Garam secukup rasa
 
Cara Membuatnya
  1. Panaskan kuali dengan virgin olive oil for cooking. Tambahkan bawang putih, bawang kecil dan tumis sehingga wangi.
  2. Masukkan cendawan, kubis putih dan lobak merah. Goreng selama 2 minit, tambahkan air dan bahan perasa. Kemudian masukkan bihun dan goreng sehingga sebati.
  3. Masukkan sayur sawi dan taugeh. Goreng sehingga sebati. Hiaskan dengan cili merah.
Sinopsis

Bihun Cap Kapal ABC
Diperbuat daripada beras putih Siam yang tulen tanpa bahan kimia. Dikeringkan dengan efisien untuk mengekalkan khasiat dan wangian semulajadi.